Event 1 – Another New Beginning
15 t/m 17 September 2023
Day 62 t/m 64 After Landing 2571

[23:10 D-62] Zo had ik me het niet voorgesteld. Wakker worden op zo een nieuwe planeet bedoel ik. Ik had verwacht dat de alpha crew een goed werkende basis opgezet zou hebben. Ik heb goede koffie verwacht. En een goed werkende douche. Maar toen we allemaal opeens wakker werden, was er niemand in de kolonie. Ergens kwam een zacht alarm van, de weinige barakken die al waren opgezet waren leeg. De alpha crew was verdwenen en niemand van ons had een idee wat er aan de hand was. We deden onderzoek en het leek als of de alpha crew overhaast is vertrokken: want niemand zou een science lab en med bay zo achter laten! En in de engineering lab troffen we alleen nog maar een skelet aan. In het bos bleken allemaal struikachtige wezens te zitten. Ze worden agressief als je te dicht in de buurt komt en schieten zelfs op je! Hoe kan dat nou? Waar komen geweren en kogels vandaan op een “onbewoonde” planeet? Naast de boze struiken zaten er gelukkig ook “normale” dieren en planten in het bos en ook deze zijn grondig onderzocht en geproefd. Was dat handig? Niet echt. Maar we zijn er nog… Gelukkig kon ik mijn verwonde hand met het enige ijsblok koelen, een houten kubus die de alpha crew heeft achtergelaten. Vreemd ding, maar het zal wel.

[20:45 D-63] En blijkbaar zijn hier nog meer mensen! En ik bedoel mensen-mensen! Ze noemen zich de kinderen van Tsi’krrrt. Ze zijn hier al zo lang als ze zich kunnen herinneren, maar leven redelijk primitief, dus hoe lang is dat dan eigenlijk? Ze worden beschermd door hun moeder die thuis is. Dat blijkt in de Void te zijn! Blijkbaar zijn er mensen door een soort portaal te gaan om met haar te gaan praten, maar ik moet er eigenlijk niets van hebben. En nu hopen dat de computers het binnenkort weer gaan doen, dan hoef ik dit niet meer met pen en papier te schrijven als een of ander beest!

[18:07 D-64] Eigenlijk wil ik er niet over schrijven, maar… we hebben drie mensen begraven. Het herinnerde me aan iedereen die ik thuis op Aarde heb gelaten. Ik mis mijn familie. Wat staat ons op deze planeet nog allemaal te wachten?